miercuri, 25 februarie 2009

Seninatate..."ce-i ba aia"

Oare s-a gandit cineva vreodata macar asa de forma ca mai sunt si altii in afara de ei care au nevoie de ajutor ? Ha ha ha! Ce gluma buna! Ce sa-i pese lu tanti Forneti ca domnul Covrig moare! Ea isi hraneste copiii si are grija de ei ca de ochii din cap.Dar domnul Covrig,vecinul simpatic moare incet,se stinge.Ea are grija de fata ei de 15 ani ca sa nu fumeze,sa ramana stiti voi si sa aiba prieteni cu note mari si politicosi.De baiatul ei,doreste sa aiba 10 la toate materiile ca doar e "destept" asta zic toti din bloc doar! Cum sa-i dezamageasca.Dar domnul Covrig a murit.Si doamna Forneti zice "Dumnezeu sa-l ierte" si se intoarce la telefon pentru o discutie tipic femeiasca.Dar domnul Covrig o priveste de pe lumea cealalta si zambeste trist.
Va fi o vreme cand si doamnei Forneti Ii va fi rau si Isi va lasa osemintele pe taramula acesta.Dar pana atunci...cu Dumnezeu inainte.
Aud zeci de mii de cazuri de genu si raman inmarmurit.Cum poate exista atata batjocura,nesimtire si seninatate fata de semeni.Sau de colegii mei de clasa care isi indreapta atentia spre ei insisi,spre tigari,spre Stermin,spre nu stiu cine care s-a tuns si s-a dus la Kenvelo sa-si ia ultima geaca.Si cam atat...ce vor ajunge acesti oameni ? Nu se stie! Pentru prima oara in viata exista o dilema in toate popoarele lumii.Ce vor deveni tinerii ? Niste desfranati care se distreaza indiferent unde se afla si se amuza de orice...din plictiseala normal.Ce atata plictiseala ma ? De unde atata plangeri ? Imi vine sa rad gandindu-ma la toti care Ii cunosc si isi doresc un serviciu decent,usor,cu un program usor.Dar tot sunt plictisit indiferent de program,de domeniu,de zile,de ce si-au cumparat sau cel mai important...de ceea ce au.Sunt intristat profund sa descopar ca seninatatea si indiferenta sunt atat de cool.Ce e asa "cool" sa zic asa ? Batranii se sting si oamenii rad de ei...vai ce amuzant...sunt curios atunci cand vor ajunge la batranete si vor zace in paturi de spital murdare ce vor spune. Cool huh "super cool frate",vorba unui individ."Bine", vorba mea...

Un comentariu: