vineri, 13 martie 2009

Neverland




"- Ce faci aici?
- Luminez strada"

"In orasul de piatra, totul era cenusiu: copacii, casele de piatra, strazile, cerul si chiar oamenii. Ei treceau zi de zi spre caminele lor cenusii, venind de la fabricile batrine, pline de fum, cu fetele nici triste, nici vesele. In oras nu cresteau flori, nu erau pasari, doar citeva ciori croncaneau pe ramurile uscate ale pomilor morti.
Intr-o zi, pe maidan a aparut un baietel cu parul ciufulit, cu ochii mari, negri. El purta mereu un creion dupa ureche si obisnuia sa faca pe grozavul, desenind fel de fel de scheme de neinteles, cu care Ii inspaiminta pe toti. Le spunea copiilor ca el stie tot orasul pe dinafara si pentru ca impresia sa fie de-a dreptul inspaimintatoare, le mai spunea ca il cheama Piaza Rea, pentru ca, daca voia, putea aduce ghinion oricui.
Cind il vedeau, copiii fugeau speriati si Piaza Rea, incet, incet, a ramas singur. Nu ii placea, dar nu ar fi recunoscut niciodata aceasta, asa ca inventa jocuri spectaculoase, la care ceilalti priveau de departe cu admiratie, dar si cu frica. Piaza Rea ajunsese celebru printre cei mici prin tipetele sale cumplite, felul sau zgomotos de a alerga pe strazile cenusii si mai ales prin faptul ca nu asculta pe nimeni, creindu-si repede un renume."

Nu pot povesti mai departe...Piaza Rea e un personaj pe care fiecare il are increstat in tipar,care iese la iveala cu fiecare moment nepotrivit si care...poate are chef de joaca pur si simplu si iese la o gura de aer
Uneori,Piaza Rea isi dorea sa manance asa ca,dupa cum Ii spune si numele,manca din sufletele oamenilor putin cate putin.Dorind sa doarma,se culca in locurile cele mai nepotrivite,si anume in locuintele oamenilor care deja il gazduisera si inainte.In rest...bantuia sa zic asa.Nu stiu ce s-a intamplat cu el...nu l-am vazut de un timp dar simt ca inca bantuie in cautare de "victime"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu